Je až nebezpečne dobré a vhodné na maškrtenie, ako aj na použitie do palaciniek, kaší, krémov, raw zmrzliny alebo nepečených dezertov. Reč je o domáco...
Blog, Strana 3
Stav našich vlasov vypovedá o tom, aký životný štýl vedieme. Chcete, aby vaše kadere boli oslnivo lesklé, žiarivé a hebké na dotyk? Potom sa musíte po...
Domáce mandľové mlieko je v Indii tradičným nápojom a považuje sa za vynikajúci zdroj energie. Môže sa vyrábať z kravského aj rastlinného mlieka. Na d...
Radi maškrtíte, ale už vás nebavia klasické dezerty? Vyskúšajte tento jednoduchý recept z exotických, ale cenovo dostupných ingrediencií, ktorý úžasne...
Správne skladovanie potravín je dôležité z 2 dôvodov. Vhodne uskladnené potraviny vydržia čerstvé po dlhšiu dobu, vďaka čomu jednak ušetríte peniaze, ...
Máte už dosť klasického masla? Vaše chuťové poháriky túžia po dobrodružstve a nových chuťových zážitkoch? Radi objavujete tajomstvá prírody, ktorá nám...
Chcete si začať farbiť vlasy, ale nikdy ste neboli zástancom chemických farieb? Alebo pochybujete o sile a účinnosti prírodnej hennovej farby? Alebo v...
Radi si pochutnáte na dobrom koláči či bábovke, ale potom máte vždy výčitky svedomia, pretože je to tak nezdravé? V tom prípade by ste mali vedieť, že...
Hovorí sa, že ráno robí deň. A je to skutočne pravda. Ak sa ráno necítite vo svojej koži, je pravdepodobné, že zvyšok dňa bude prebiehať v podobnom du...
Tradičná pasta s dlhou históriou Chyawanprash (známy aj ako čavanpraš) sa v tradičnej indickej medicíne (ájurvéda) už tisíce rokov používa ako prírod...
Neemový olej sa získava z neemového stromu Azadirachta indica, ktorý rastie v Ázii a považuje sa za "posvätný strom Indie". Plody a semená obsahujú ve...
Matcha čaj je tradičný japonský nápoj, ktorý sa vyrába z mladých, v tieni pestovaných listov zeleného čaju, ktoré sa následne pomelú na jemný prá...
Samahan čaj je jedinečný bylinný nápoj, ktorý sa v tradičnej ájurvédskej medicíne používa už mnoho rokov. Jeho prírodné zloženie je obohatené o zmes 1...
Kúpili ste sezamovú pastu Tahini? Alebo ste si ju pripravili sami, možno podľa nášho receptu? Skvelé, v každom prípade vám bude určite chutiť! Ale k a...
Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo máte v niektorých situáciách neopísateľnú radosť a v iných (bez akejkoľvek objektívnej príčiny) nekonečný smút...
V našom prvom diele sme si povedali, čo je to joga, povedali sme si niečo o jej histórii a predstavili sme si druhy jogy. Prečo však vôbec začať s jog...
Ryža Basmati je jedným z najznámejších a najobľúbenejších druhov ryže na svete. Pochádza z Indie a Pakistanu a pozostáva z dlhých, ale tenkých zŕn. Má...
Omega-3 mastné kyseliny zaraďujeme medzi skupinu polynenasýtených esenciálnych mastných kyselín (tukov), ktoré sú nevyhnutné pre zdravé fungovanie org...
Pečený sladký baránok neodmysliteľne patrí k veľkonočným sviatkom. Ako ho správne upiecť, aby bol vlahý, chutný a kvapku zdravší? Na to všetko nájdete...
Vedeli ste, že kvalita nášho zdravia do veľkej miery závisí od našej schopnosti tráviť, vstrebávať a využívať živiny z potravy? Ak je teda vaše tráven...
Vydajte sa s nami na výpravu za zeleným čajom. Vezmeme vás cez Čínu a Japonsko a zastavíme sa aj na čaj o piatej v Anglicku. Povieme si o tom, prečo p...