Blog, Strana 6

Vianočné zlepované matcha koláčiky

Klasické linecké alebo iné zlepované pečivo by určite na vianočnom stole nemalo chýbať. Čo ak ale ch...

Low-Carb Rybky s parížskym krémom

Čo si budeme hovoriť, parížske rožky patria medzi stálu vianočnú klasiku. Tento rok to ale môžete sk...

Vianočné Low-carb perníčky

Akonáhle domovom zavoňajú perníčky, rozleje sa do každého kúta príjemná predvianočná nálada. Perníčk...

Hviezdičky so škoricou

Škorica a sviatočné obdobie sprevádzajúce Vianoce - to si spojí snáď každý z nás. Dávame ju do zázvo...

7 tipov na vianočné darčeky, s ktorými nič nepokazíte

A je to tu opäť - vybrať darček pre niektorých členov rodiny, priateľov alebo kolegov v práci môže b...

Bezlepková múka na pečenie: Prečo by ste ju mali používať a aké existujú druhy

Bezlepkové múky sú vynikajúcou náhradou bežnej múky pre ľudí trpiacich celiakiou. Neznášanlivosť lep...

Ovsené tyčinky - rýchle, lacné a zdravé občerstvenie

Konzumácia ovsených tyčiniek sa v posledných rokoch teší čoraz väčšej obľube. Niet divu. Za pomerne ...

Recept na Vianočku z kysnutého cesta

Podľa tohto receptu urobíte 3 vianočky, takže si na nich môže pochutiť celá rodina. Suroviny na kvá...

Tahini - zdravá sezamová pasta, ktorá navyše úžasne chutí

Tahini je pasta, ktorá sa vyrába zo sezamových semienok. Sezam obsahuje prevažne olej, ktorý je ale ...

Smažené zeleninové lupienky: chrumkavá dobrota k filmovým večerom

Máte výčitky svedomia, keď na posedení zjete celé vrecko zemiakových lupienkov? Už nemusíte! Priprav...

Ako zlepšiť imunitu nielen v zimnom období

Prichádza čas jesene. S rýchlou zmenou počasia prichádza mnoho infekčných ochorení. Ako naštartovať ...

Zázvor - pikantný spoločník overený stáročiami

Odkiaľ pochádza toto obľúbené korenie, prečo má štipľavú chuť a s akými neduhmi si dokáže poradiť? P...

Koriander - pôvod, účinky a využitie v kuchyni

Koriander! Korenie, ale aj zdraviu prospešná rastlina. Od listov, cez stonky, semená až po korene - ...

Kurkuma: zlaté korenie a jeho účinky

Kurkuma, známa aj ako haldi, indický šafran, ájurvédske korenie života alebo zlaté korenie, je sušen...

Shatavari

Šatavari, Asparagus racemosus, alebo tiež špargľa hroznovitá, je rastlina úzko príbuzná špargli. Na ...

Ako na výrobu domáceho ghí krok za krokom

Čo je to ghí? Ghí je známe najmä pre svoje zdravotné účinky a nekonečné možnosti využitia v kuchyni ...

Adaptogény - prečo by sme ich mali zaradiť do nášho jedálnička?

Čo presne je adaptogén? Adaptogény sú rastliny, ktorých názov pochádza zo slova adaptovať sa. Tento...

Tisíce vôní kardamónu

Starí Egypťania si ním čistili zuby a osviežovali dych. Ako žuvačku ju žuli starí Gréci a dodnes si ...

Ako schudnúť a cítiť sa konečne dobre?

Poznáte to, pozriete sa do zrkadla a nie ste úplne spokojní s tým, čo vidíte. Trochu tuku tu, trochu...

Nebeské ovocie zvané Amalaki

Prírodný zdroj vitamínu C, vysoký obsah antioxidačných látok a nespočetné množstvo ďalších blahodarn...

Ašvaganda - elixír mladosti, lásky a božského pokoja

Možno tento názov počujete prvýkrát, možno sa s ním stretávate pravidelne. O čo ide? O rastlinu s ná...