Čaje z broskyne
Kto by to bol povedal, že broskyňa je jedným z najstarších druhov ovocia na svete! V Číne si broskyne vychutnávali už pred 4 000 rokmi a časom sa našťastie udomácnili aj u nás. Strom, z ktorého toto šťavnaté ovocie pochádza, je príbuzný ruži a plodom sa niekedy hovorí aj kamenné ovocie. V ich vnútri sa nachádza kôstka, ktorá je zároveň chránená veľmi tvrdou kôrou. Broskyne sú skvelé na prípravu marmelád, chutney (čatní), dezertov a zmrzliny, a dokonca si môžete pochutnať aj na broskyňovom čaji!
#ShowMore#
Prírodnú chuť broskýň môžete objaviť napríklad v jednom z čajov, ktoré sú ukryté v čajovom adventnom kalendári od značky English Tea Shop. Broskyňa obohatí čaj o sladkú a sviežu chuť, ale výborne chutí aj v ľadovej verzii.
Broskyňový čaj - osvieženie pre telo aj myseľ
Broskyňový čaj je osviežujúci a hneď ako si k nemu privoniate, ocitnete sa uprostred ovocného sadu. Nemali by sme zabúdať ani na zdravotné benefity broskyne - obsahuje kyselinu listovú, vitamíny A, B a C. Posledný spomínaný vitamín je pre náš organizmus mimoriadne dôležitý z viacerých dôvodov. V prvom rade ide o silný antioxidant, ktorý má za úlohu posilňovať imunitu a znižovať negatívne účinky molekúl nazývaných voľné radikály.