Čaje z jablka
Jablká majú hneď niekoľko NAJ - sú jedným z najrozšírenejších a zároveň najobľúbenejších druhov ovocia. A dosť pravdepodobne sa žiadne iné ovocie neobjavuje v detských básničkách, príbehoch a piesňach tak často ako jablko. Vďaka ich vynikajúcej skladovateľnosti si môžete čerstvé jablká vychutnávať počas celého rok. Skvele sa však hodia aj na výrobu jablčného muštu, výborne chutia v jesenných koláčoch a môžete z nich pripraviť aj lahodný jablkový čaj.
#ShowMore#
Jablká, podobne ako škorica, sú tiež významne prepojené s Vianocami - preto môžete vyskúšať napríklad aj vianočné čaje od značky English Tea Shop, do ktorých sa nejaké to jabĺčko zakotúľalo. Ak vás lákajú skôr ájurvédske čaje, ste na správnom mieste. Okrem jabĺk v nich nájdete aj dômyselne namiešanú kombináciu rôznych bylín, ktoré majú harmonizujúce účinky.
Jablkový čaj - zdroj vlákniny a symbol jesene
Známe príslovie hovorí, že „jedno jablko denne nahradí lekára“, a možno na tom aj niečo bude. Jablká sú skvelým zdrojom vlákniny, ktorá je mimoriadne dôležitá pre zdravie čriev a môže byť dokonca veľmi prospešná aj pri chudnutí - dodáva totiž pocit sýtosti a zaháňa chuť na jedlo. Najmä jablkové šupky sú na vlákninu bohaté a sú vynikajúce aj na prípravu čaju, ktorému sa tiež hovorí aj horúce jablko.
Pripravte si domáci jablkový čaj
Horúci jablkový čaj na jeseň príjemne zahreje, a ak k nemu pridáte štipku škorice alebo iné aromatické korenie, nebude to mať chybu! Ako na to? Príprava je jednoduchá a môžete pri nej pokojne popustiť uzdu svojej fantázii. Na jablkový čaj môžete použiť nakrájané kocky jabĺk alebo len šupky, čo je zároveň skvelý spôsob, ako ich spracovať, ak ste jablčnú dužinu použili napríklad na prípravu pyré. Všetko zalejte horúcou vodou a nakoniec pridajte štipku škorice a podľa chuti oslaďte napríklad medom.