Herbár, Strana 3

Prečo si zo všetkých druhov ryže vybrať práve basmati?

Ryža Basmati je jedným z najznámejších a najobľúbenejších druhov ryže na svete. Pochádza z Indie a P...

Škorica a jej účinky (nielen) na zdravie

Za každým otočením mlynčeka, pohybom ruky v mažiari alebo jednoduchým pridaním korenia do našich obľ...

Zelený čaj a jeho účinky na naše zdravie

Vydajte sa s nami na výpravu za zeleným čajom. Vezmeme vás cez Čínu a Japonsko a zastavíme sa aj na ...

Zázvor: V zime vás zahreje, posilní imunitu a dodá vôňu vianočnému pečivu

Niektorí ľudia nemajú radi jeho štipľavú chuť, iní ho úplne milujú a strúhajú si ju do každého horúc...

Badián: hviezdne korenie do vianočného pečiva aj proti kašľu

Neuveriteľne krásne, voňavé a zdravé. Hviezdičky badiánu sú jedným z tradičných vianočných korení a ...

Adaptogény - aké adaptogény poznáme a na čo slúžia?

V našom prvom článku sme sa venovali tomu, čo sú adaptogény a prečo by sme ich mali zaradiť do nášho...

Klinček: korenie do vianočného pečiva aj na boľavý zub

Spolu so škoricou, badiánom a novým korením patrí klinček k základným zložkám, ktoré dodávajú varené...

Kardamóm: kráľ korenia, ktorý dodá Vianociam štipku exotiky

Kardamóm sa už mnoho rokov považuje za skutočného kráľa korenia, najmä v krajinách Orientu. Jeho uni...

Škorica: voňavé a zdravé vianočné korenie

Len málokto si vie predstaviť Vianoce bez korenistej škorice. Neodmysliteľne patrí k perníkom, varen...

Zázvor - pikantný spoločník overený stáročiami

Odkiaľ pochádza toto obľúbené korenie, prečo má štipľavú chuť a s akými neduhmi si dokáže poradiť? P...