Jednodruhové korenie
Čierne korenie je právom považované za kráľa korenia, soľ je nad zlato a bez rasce by česká gastronómia nebola tým, čím je dnes. Či už sa chcete držať osvedčených receptov a zostať pri miestnej kuchyni, alebo sa rozhodnete zdokonaliť svoje kulinárske schopnosti niečím exotickým, ste na správnom mieste. Možno práve v tejto kategórii nájdete jedinečné koreniny, ktoré dodajú vašim pokrmom ten posledný nádych dokonalosti.
#ShowMore#
Na čo sa môžete tešiť? Okrem známejších korenín, ako je spomínané čierne korenie, rasca, zázvor alebo cesnak, máme v ponuke aj kardamón, koriander, kurkumu a pravú cejlónsku škoricu. Alebo by ste chceli ochutnať niečo naozaj špeciálne? Čo tak šafrán? Máme ho! Môžete vyskúšať naše korenie privátnej značky Healing Nature, ktoré sme doviezli až z Indie. Pochádza z ekologického poľnohospodárstva a vy si ho môžete vychutnať priamo v BIO kvalite. Máme v ponuke aj ďalšie známe značky, ako napríklad Swagat alebo Sattva.
Jednodruhové korenie - základ každej kuchyne (šéfkuchára)
Korenie dodáva jedlám chuť a vôňu a bez preháňania možno povedať, že sa bez neho pravdepodobne nezaobíde žiadny kuchár. Veľkou výhodou jednodruhového korenia je, že si môžete vybrať, či dáte prednosť mletému alebo celému. Aký je medzi nimi rozdiel? V porovnaní s mletým korením si celé korenie oveľa dlhšie zachováva svoju chuť a vôňu a môžete ho pohodlne pomlieť v mažiari alebo použiť mlynček. Mleté jednodruhové koreniny, napríklad čierne korenie, sa lepšie hodia do omáčok a polievok a nemusíte tráviť čas ich drvením. Z oboch variantov si tiež môžete celkom jednoducho pripraviť vlastné zmesi korenia, ktoré sa výborne hodia do indických jedál a iných špecialít.