Tapiokové perly ako zdroj energie
Tapioka je škrob z koreňa manioku, ktorý sa spracováva na múku alebo väčšie či menšie perličky. Tieto guľôčky dodajú zaujímavú želatínovú textúru každému občerstveniu alebo dezertu a vďaka svojej univerzálnej chuti sa hodia k akémukoľvek ovociu, ale aj do slaných jedál ako zahusťovadlo.
Tapiokové guľôčky sú bohatým zdrojom polysacharidov, ktoré postupne dodávajú telu energiu. Neobsahujú lepok, takže ich uvítajú aj celiatici a vďaka ich rastlinnému pôvodu aj vegáni a vegetariáni.
V dezertoch sa tapioka zvyčajne kombinuje s kokosovým mliekom a výborne ju dopĺňa exotické ovocie alebo lesné plody. Máme pre vás rýchly recept na ľahký exotický snack v podobe tapiokového pudingu s mangovým pyré a kokosom.
Doba prípravy: 20 - 30 minút
Počet porcií: 2 porcie
Suroviny
- 60 g tapiokových guličiek
- 100 g mangového pyré
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 ½ lyžice javorového sirupu
- hrsť kokosových lupienkov
Postup prípravy
- Tapiokové perly zalejte čistou vodou a nechajte ich napučať, pokojne aj niekoľko hodín.
- Potom ich vložte do hrnca (prípadne aj s vodou, ak sa nevsiakla do guličiek) a zalejte kokosovým mliekom. Mlieko s perlami nechajte v hrnci zovrieť, pridajte štipku vanilky.
- Tapiokový puding najprv zľahka miešajte, postupne bude hustnúť, ako sa bude uvoľňovať škrob. Popri tom budete musieť miešať intenzívnejšie.
- Po 10 minútach varenia budú perly vo vnútri ešte biele, ale po 20 minútach budú takmer priehľadné a puding bude dosť hustý. Pridajte sladidlo, povarte 2 minúty a môžete naliať do pohárov.
- Na vrstvu tapiokového pudingu pridajte mangové pyré. Ozdobte kokosovými hoblinkami alebo kockami manga, ak ich máte po ruke.
Aký je váš obľúbený puding? Podeľte sa o svoj recept na produkty@day-spa.cz.