Rýchly tapiokový puding s mangom a kokosom

Tapiokové perly ako zdroj energie

Tapioka je škrob z koreňa manioku, ktorý sa spracováva na múku alebo väčšie či menšie perličky. Tieto guľôčky dodajú zaujímavú želatínovú textúru každému občerstveniu alebo dezertu a vďaka svojej univerzálnej chuti sa hodia k akémukoľvek ovociu, ale aj do slaných jedál ako zahusťovadlo.

Tapiokové guľôčky sú bohatým zdrojom polysacharidov, ktoré postupne dodávajú telu energiu. Neobsahujú lepok, takže ich uvítajú aj celiatici a vďaka ich rastlinnému pôvodu aj vegáni a vegetariáni.

V dezertoch sa tapioka zvyčajne kombinuje s kokosovým mliekom a výborne ju dopĺňa exotické ovocie alebo lesné plody. Máme pre vás rýchly recept na ľahký exotický snack v podobe tapiokového pudingu s mangovým pyré a kokosom.

Doba prípravy: 20 - 30 minút

Počet porcií: 2 porcie

Suroviny

Postup prípravy

  1. Tapiokové perly zalejte čistou vodou a nechajte ich napučať, pokojne aj niekoľko hodín.
  2. Potom ich vložte do hrnca (prípadne aj s vodou, ak sa nevsiakla do guličiek) a zalejte kokosovým mliekom. Mlieko s perlami nechajte v hrnci zovrieť, pridajte štipku vanilky.
  3. Tapiokový puding najprv zľahka miešajte, postupne bude hustnúť, ako sa bude uvoľňovať škrob. Popri tom budete musieť miešať intenzívnejšie.
  4. Po 10 minútach varenia budú perly vo vnútri ešte biele, ale po 20 minútach budú takmer priehľadné a puding bude dosť hustý. Pridajte sladidlo, povarte 2 minúty a môžete naliať do pohárov.
  5. Na vrstvu tapiokového pudingu pridajte mangové pyré. Ozdobte kokosovými hoblinkami alebo kockami manga, ak ich máte po ruke.

Aký je váš obľúbený puding? Podeľte sa o svoj recept na produkty@day-spa.cz.