Koriander celý
Na prvý pohľad by ste si ho mohli pomýliť s petržlenom, ale keď ho ochutnáte, okamžite ucítite obrovský, obrovský rozdiel - koriander. Hviezda ázijskej, mexickej a indickej kuchyne, korenie kráľov, ochranca domovov. Jeho vôňa je jemná a jeho chuť vám môže pripomínať pomarančovú kôru. Veľkou výhodou celého koriandra je, že si oveľa dlhšie zachováva svoju arómu, ktorú naopak, po pomletí pomerne rýchlo stráca. S koriandrom ste sa už možno stretli, pretože zohráva dôležitú úlohu v rôznych koreninových zmesiach, napríklad v kari. Pridáva sa aj do čajov, ktorým dodáva príjemnú arómu.
#ShowMore#
Koriander nechýba v našom e-shope a môžete si ho vybrať priamo v tejto kategórii. Ak chcete ochutnať koriander v bio kvalite, vyskúšajte ten z našej privátnej značky Healing Nature. Pochádza z ekologického poľnohospodárstva a pestuje sa pre vás priamo v Indii.
Ako používať koriander celý v kuchyni?
Koriander celý je vynikajúci na nakladanie uhoriek, červenej repy, kapusty a húb. Môžete ho použiť aj na dochutenie mäsa, rýb, šalátov a dokonca aj dezertov. Koriander celý môžete pred použitím zľahka opražiť, aby sa naplno rozvinula jeho nezameniteľná aróma. Ak ním chcete ochutiť napríklad omáčky, stačí ho rozdrviť v mažiari alebo zomlieť. Pražený celý koriander je dokonca obľúbenou pochúťkou v Indii, kde sa väčšinou konzumuje po jedle. Nielenže napomáha tráveniu, ale môže tiež pomôcť potlačiť zápach z úst. Okrem toho sú semená (plody) koriandra doslova nabité antioxidantmi, ktoré sú skvelými pomocníkmi v boji proti oxidačnému stresu. Chránia bunky v našom tele, a tým zabraňujú ich predčasnému starnutiu, pomáhajú pri vylučovaní toxínov z tela a tým podporujú aj imunitný systém.