Orientálne korenie
Orientálna kuchyňa vás prenesie priamo do rozprávok tisíc a jednej noci. Jej základom je orientálne korenie, ktoré prešlo tisíce kilometrov naprieč hodvábnou cestou, kým sa napokon dostalo až k nám do Európy. Dnes si môžeme pripraviť chutné jedlá z Ázie a Ďalekého východu napríklad na chate uprostred lesa. Čo k tomu budete potrebovať? Kvalitné orientálne korenie, ktoré je základným pilierom všetkých orientálnych jedál.
#ShowMore#
Vyberte si všetko na jednom mieste! V tejto kategórii nájdete najčastejšie používané orientálne korenie na japonské, thajské a indické pochúťky.
Môžete vyskúšať orientálne korenie našej značky Healing Nature, ktoré je k dispozícii aj v BIO kvalite. Vďaka praktickému baleniu sa nemusíte obávať skladovania. Vďaka uzáveru na suchý zips môžete vrecúško opätovne uzavrieť, čím si korenie udrží dlhšie čerstvosť a vôňu. Určite však neurobíte chybu, ak vyskúšate aj orientálne korenie od značiek Swagat a TRS.
Aké je najčastejšie používané orientálne korenie?
Niektoré druhy korenia, ako napríklad škorica, sa u nás pomerne rýchlo udomácnili a stali sa súčasťou typických českých jedál, ale práve bez nich sa pri príprave orientálnych dezertov len ťažko zaobídeme. Okrem škorice by vo vašej zásuvke nemal chýbať ani kardamóm, zázvor, rasca, čierne korenie alebo fenikel. Chceli by ste vyskúšať niečo úplne nové? Ak máte radi strukoviny, možno vás nadchne adžvan, ktorý zlepšuje ich stráviteľnosť. Za vyskúšanie stojí aj čierna rasca alebo černucha, ktorý sa tradične pridáva do pečiva.
Orientálne korenie sa do exotických jedál pridáva vo veľkom a našťastie môžete vyskúšať aj celé zmesi korenia. Napríklad garam masala, trikatu alebo tandoori, ktoré sú vynikajúce na grilovanie mäsa alebo zeleniny. Nesmieme zabudnúť ani na legendárne kari, bez ktorého sa pri príprave celého radu omáčok nezaobídete.