Rasca celá
Rasca celá je neodmysliteľnou súčasťou českej aj svetovej kuchyne. Tak sa pozrime, viete si bez nej predstaviť takú cesnačku? Jej chuť a vôňa sú jednoducho výnimočné a jej cesta do našej kuchyne je rovnako fascinujúca. Príbeh rasce siaha do minulosti - napríklad v starovekom Egypte ju ľudia používali nielen v gastronómii, ale aj ako platidlo a liek, ktorému pripisovali magické účinky na zdravie. V tejto súvislosti je rasca dodnes známa ako prvá pomoc pri poruchách trávenia a plynatosti, v tomto prípade sú ideálne napríklad čaje z rasce.
#ShowMore#
V tejto kategórii nájdete rascu celú v bio kvalite od našej privátnej značky Healing Nature a môžete si vybrať konkrétne medzi rímskou a koptskou rascou. Obe sa k nám dostali až z Indie, takže ich autentickú chuť môžete ochutnať v plnej sile. Navyše sme ich zabalili do uzatvárateľných vreciek, takže nestrácajú svoju arómu a ľahšie sa skladujú. A aký je medzi nimi rozdiel? Rímska rasca celá má výrazný aromatický a mierne horký profil, zatiaľ čo koptská rasca celá má charakteristickú mierne horčicovú a peprovú chuť.
Veľkou výhodou celej rasce je, že si zachováva svoju chuť a vôňu oveľa dlhšie ako rasca mletá. A ak ju mierne zohrejete na suchej panvici alebo na kvapke ghí, získate z nej maximum.