Sezam, orechy, kokosový prášok a voňavý kardamón, už sa vám zbiehajú slinky?
Pochúťka k čaju či len tak
Nemá zmysel hrať sa na to, že tých, ktorí sa snažia žiť a jesť zdravo, nikdy nepochytí chuť na sladké. Každý si z času na čas rád zahryzne do niečoho sladkého a voňavého, ale ak vás už nebavia klasické komerčné sladkosti alebo čajové pečivo s množstvom umelých príchutí, je čas naučiť sa nový recept!
Dnes si pripravíme sladké guľky z celozrnnej pšeničnej múky, ktoré môžete jesť kedykoľvek počas dňa alebo podávať ako malé občerstvenie pre návštevu k horúcemu čaju.
Tip: Sladké guľky sa dokonale hodia k obľúbenému hrejivému masala chai, viac informácií o ňom a recept nájdete tu.
Suroviny na 10 guľôčok
2 šálky celozrnnej pšeničnej múky
½ šálky sezamových semienok
½ šálky kešu orieškov
¼ šálky ghí
½ šálky surového trstinového cukru
½ šálky hrozienok
semienka zo 4-6 toboliek zeleného kardamónu, čerstvo pomletých
½ šálky kokosového prášku
Postup
- Na panvici na miernom ohni nasucho opražte celozrnnú pšeničnú múku. Neustále miešajte, kým múka nezmení farbu a nezačne mať orechovú arómu. Trvá to 30 - 40 minút.
- Potom múku presypte z panvice do misky.
- Na tej istej panvici nasucho opražte sezamové semienka a kešu orechy. Ich farba by mala byť po opečení hnedá.
- Semienka rozdrvte v mažiari na pastu.
- Do panvice vráťte opečenú múku aj opražené orechy.
- Pridajte ghí a varte asi 2 - 3 minúty, alebo kým sa zmes neprepojí.
- Potom pridajte trstinový cukor a miešajte, kým sa nerozpustí v zmesi.
- Vmiešajte hrozienka a mletý kardamón a dobre premiešajte.
- Zo vzniknutého cesta vytvarujte 10 malých guľôčok. Ešte teplé ich posypeme kokosovým práškom.
Milovníci sladkostí si určite pochutia! A ak potrebujete pomôcť s výberom ingrediencií, neváhajte nám napísať na produkty@day-spa.cz.