Máme pre vás recept na košíčky a hneď sme si pre vás prichystali dve varianty náplní! Môžete vyskúšať jednu, druhú alebo rovno obidve.
Ingrediencie na košíčky
Postup
- Do misy preosejeme múku a cukor, pridáme štipku soli a premiešame.
- Pridáme povolené ghí a pomocou noža ho v múke rozkrájame. Následne rýchlo vypracujeme hladké a lesklé cesto. To zabalíme do fólie a necháme ideálne aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
- Z cesta tvoríme guličky, ktoré vtlačíme do vymastených formičiek. Alebo môžeme cesto vyvaľkať, vykrojiť kolieska a prstami ľahko pritlačiť k okrajom formičiek.
- Pečieme pri 180 °C asi 10 minút. Dĺžku pečenia však prispôsobíme veľkosti formičiek - ak máme formičky malé, pečieme kratšie. Ak si nie sme istí časom, tak dávame pozor, cesto by malo byť upečené do zlatista.
Ingrediencie na škoricový krém
- tuhá časť plechovky kokosového krému
- 1 lyžica škorice
- štipka muškátového orieška
- štipka mletého klinčeka
- štipka mletého badiánu
- nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča
Príprava krému
- Kokosový krém vyšľaháme a vmiešame do neho všetko korenie a kôru.
- Vzniknutý krém dáme do cukrárskeho vrecúška a necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodinu.
- Naplníme košíčky a dáme znovu stuhnúť do chladničky.
Ingrediencie na krém z bielej čokolády
- tuhá časť plechovky kokosového krému
- ½ bielej čokolády
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžica citrónovej kôry a šťavy
Príprava krému
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
- Medzitým si vyšľaháme kokosový krém so šťavou a kôrou z citróna a vanilkovým extraktom.
- Vzniknutý krém dáme do cukrárskeho vrecúška a necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodinu.
- Naplníme košíčky a dáme znovu stuhnúť do chladničky.
Aké koláče pripravujete na sviatky vy? Pochváľte sa svojimi výtvormi - môžete tak urobiť napríklad na našom Facebooku alebo Instagrame. Ak potrebujete poradiť s výberom ingrediencií, radi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.