Vianočné Low-carb perníčky

Akonáhle domovom zavoňajú perníčky, rozleje sa do každého kúta príjemná predvianočná nálada. Perníčky sú klasickým vianočným pečivom, ktoré nechýba snáď v žiadnej domácnosti. Rovnako ako parížske rožky si aj toto tradičné pečivo tento rok môžete upiecť ako low-carb zo slnečnicovej múky a taktiež si s naším receptom vyskúšate vyrobiť domáce perníkové korenie.

Slnečnicová múka - kamarátka celiatikov a diabetikov

Slnečnicová múka sa vyrába mletím slnečnicových semienok - tie sa potom premenia na jemnú práškovú textúru. Slnečnicová múka je skvelou alternatívou pšeničnej múky pri bezlepkovom pečení, niektorí pekári jej navyše dávajú prednosť pred mandľovou múkou, pretože ju môžu konzumovať tiež osoby s alergiou na oriešky. Popri tom sú slnečnicové semienka plné živín ako je vitamín B1, vitamín E, meď, antioxidanty, bielkoviny a vláknina - o všetkých je známe, že kontrolujú hladinu cukru v krvi. Koláče zo slnečnicovej alebo napríklad aj kokosovej múky si tak môžu dopriať aj diabetici.

11_2022 Vánoční perníčky Low Carb

Ingrediencie

Perníkové korenie:

Postup

  1. Zmiešajte všetky perníkové koreniny a odložte bokom.
  2. Dôkladne premiešajte všetky sypké ingrediencie vrátane vyrobeného perníkového korenia, potom pridajte vajce a rozpustený kokosový olej. Cesto spracujte, zabaľte do fólie a nechajte cez noc odpočívať v chladničke.
  3. Na druhý deň cesto vytiahnite a vyvaľkajte na hrúbku cca 3 mm. Odporúčame ho podsypať trochou slnečnicovej múky, aby sa nelepilo. Vykrajujte podľa fantázie a poukladajte na plech.
  4. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 10 minút. Po vychladnutí môžete dozdobiť podľa vašich zvyklostí a kreativity.

Čo hovoríte na túto variantu perníčkov? Pochváľte sa svojimi výtvormi - môžete tak urobiť napríklad na našom Facebooku alebo Instagrame. Ak potrebujete poradiť s výberom ingrediencií, radi vám poradíme na produkty@day-spa.cz.