Červená soľ
Nie je soľ ako soľ! A tá, ktorú nájdete priamo v tejto kategórii, nie je len tak hocijaká soľ! Pochádza z Pakistanu, ťaží sa ručne a neobsahuje žiadne chemikálie. Červená soľ! Vďaka svojej farbe je skvelá na záverečné zdobenie jedál, ako aj na bežné dochucovanie omáčok a polievok, v ktorých sa ľahko rozpúšťa. Vďaka svojej štruktúre ju môžete dokonca nasypať aj do mlynčeka na korenie na varenie.
#ShowMore#
Červená soľ našej značky Healing Nature je prírodná soľ, ktorá pochádza z čias, keď boli Himaláje zaplavené ešte morom. Pre predstavu sa jedná o milióny rokov! Balíme ju aj do uzatvárateľných 500g vreciek, takže sa vám len tak nevysype.
Červená soľ alebo „biele zlato“ z úpätia Himalájí
Červená soľ má tri základné dôležité funkcie. Okrem toho, že slúži ako ochucovadlo, konzervuje potraviny a dodáva telu mimoriadne dôležité minerály, ako sú vápnik, draslík, sodík, zinok, meď a fosfor. A ako vôbec získala červená soľ svoju farbu? Ide o čisto prírodný efekt, ktorý nie je spôsobený žiadnym umelým farbivom, ale vyšším obsahom železa.
Červená soľ z úpätia Himalájí dostala právom prezývku „biele zlato“. Okrem toho, že je bohatá na minerálne látky, má v kuchyni široké využitie a ľahko nahradí bežnú kuchynskú soľ zo supermarketu. Je vhodná do slaných jedál aj dezertov. Napríklad pridaním štipky červenej soli do cesta na bábovku, krémov alebo sušienok sa zvýrazní výsledná chuť.
Čím je červená soľ výnimočná?
V porovnaní s klasickou morskou soľou alebo kamennou soľou, ktoré sú bežne dostupné na pultoch, červená soľ neprechádza rafináciou ani iným priemyselným spracovaním. Nestráca vyššie uvedené minerály a nie je potrebné pridávať žiadne protihrudkujúce látky ani pohlcovače vlhkosti, ktoré by ju znehodnotili.
Červenú soľ odporúča aj ajurvéda, podľa ktorej slaná chuť v jedle podporuje chuť k jedlu, aktivuje chuťové poháriky a dokonca prispieva k lepšiemu tráveniu. Striedme solenie je užitočné aj počas detoxikácie organizmu a vraj zlepšuje vstrebávanie živín. So soľou by sme to však rozhodne nemali preháňať, dokonca ani s červenou soľou. Je všeobecne známe, že priveľa soli môže v našom tele spôsobiť spúšť a podľa ajurvédskej medicíny môžu presolené potraviny spôsobiť únavu, vyčerpanie a predčasné starnutie.
Červená soľ nie je určená len do kuchyne
Červená soľ sa používa aj ako soľ do kúpeľa - na tento účel sa však používajú špeciálne soli, ktoré majú celý rad blahodarných účinkov na telo aj myseľ. Odporúčajú sa na problematickú a aknóznu pokožku, možno ich použiť ako peeling v rámci starostlivosti o telo alebo keď si jednoducho chcete dopriať chvíľku relaxu. A keď už sme pri rozmaznávaní, môžete vyskúšať aj esenciálne oleje na telo v kombinácii s nosným olejom ako súčasť ajurvédskej predkúpeľnej kúry.