Tahini
Najpredávanejšie
Tahini sa vyrába z nepražených lúpaných bielych sezamových semiačok, ktoré sú mleté za studena.
Najviac sa používa v kuchyni Blízkeho a Stredného Východu, nájsť ho môžete napríklad vo veľmi obľúbenom hummuse. Jeho využitie je však omnoho všestrannejšie, a to čiastočne vďaka jeho príjemným nutričným hodnotám. Obsahuje totiž veľké množstvo bielkovín, vitamíny E, B a minerálne látky ako vápnik, železo, zinok, draslík a fosfor.
Tahini sa tiež používa na dochucovanie omáčok, dipov a zálievok. Svoje uplatnenie nájde aj v sladkej kuchyni, a to pri dochucovaní pást, masiel, cukroviniek a dezertov, alebo len tak ako maškrta. U nás nájdete k tomuto účelu dve ochutené varianty - čokoládovú a škoricovú.
Tak smelo do experimentovania!