Zmesi korenia
Zmesi korenia vám ušetria veľa času v kuchyni a dodajú vašim obľúbeným indickým jedlám tú pravú autentickú chuť! Premeňte svoju kuchyňu na exotickú oázu s vôňami ako v indickej reštaurácii a vyberte si z našich známych zmesí korenia, ako je kari, tandoori alebo garam masala s typickým koriandrovým základom.
V tejto kategórii nájdete zmesi korenia v bio a nie bio kvalite. Ak uprednostňujete viac BIO korenie, siahnite po našej značke Healing Nature. Všetky jednotlivé ingrediencie pochádzajú priamo z Indie a po ich spojení vzniká lahodná autentická chuť korenia, ktorú sme zabalili do uzatvárateľných vreciek na zips.
#ShowMore#
Zmesi korenia, ktoré by nemali chýbať vo vašej kuchyni
Milujete indickú kuchyňu, ale od prípravy typických exotických jedál vás odrádza fakt, že musíte použiť hneď niekoľko druhov korenia? Nebojte sa, našťastie už existujú hotové zmesi korenia, ktoré vám ušetria veľa času pri ich vážení a navyše sa nebudete musieť trápiť s kupovaním každej ingrediencie zvlášť.
India je krajina pestrých chutí a vôní a korenie k nej rozhodne patrí. Zmesi korenia sa v Indii všeobecne nazývajú masala a tvoria základ takmer každého jedla. Azda najznámejšou zmesou korenia je nepochybne garam masala - pridáva sa do omáčok, ako je korma, butter chicken alebo pikantné vindaloo. S tandoori masala zažiarite pri pečení a grilovaní mäsa a zeleniny. Veľmi často sa táto zmes korenia používa na prípravu marinád, ich základom je okrem tandoori taktiež biely jogurt, cesnak a zázvor. Menej známou zmesou korenia, ktorú sa oplatí vyskúšať je chunky chat masala, v ktorej okrem samotného korenia nájdete aj mätu, cukrový melón a mango, ktoré sa v Indii používa aj na výrobu legendárneho mangového chutney (čatní). Je vynikajúce napríklad na dochutenie mletého mäsa alebo zeleninových šalátov.
Za vyskúšanie určite stojí aj zmes kari korenia, ktorá dodá jedlám typickú žltú farbu. Ochutí krémové omáčky a strukoviny a hodí sa aj k ryži basmati . Alebo milujete pikantné jedlá? Potom vás zaručene dostane zmes korenia trikatu. V tejto trojici nájdete čierne korenie, dlhé korenie a mletý zázvor - toto trio vás rozhodne nenechá chladnými, naopak, môžete si vychutnať vysoko pikantnú, hrejivú zmes.
Tip: Chcete si radšej pripraviť vlastnú zmes korenia? Skvelé! Inšpirovať sa môžete zložením našich zmesí a jednotlivé ingrediencie si potom môžete vybrať v našej kategórií s názvom jednodruhové korenie.
Zmesi korenia v ajurvéde
V ajurvédskej medicíne sa zmesi korenia pridávajú do jedál nielen kvôli chuti, ale predovšetkým preto, aby sa naplno využil potenciál, ktorý korenie má. Vďaka svojim vlastnostiam môžu zmesi korenia napríklad zmeniť ťažko stráviteľné jedlo na ľahko stráviteľný pokrm. Takisto môže zmeniť studený pokrm na hrejivý, čím pomôže skrotiť alebo naopak roznietiť tráviaci oheň (Agni). Jednou z najdôležitejších zmesí korenia práve pre Agni je trikatu, ktorá tiež zlepšuje vstrebávanie živín. Podobné účinky má aj garam masala a ďalšie zmesi korenia.
Najpredávanejšie
Zmesi korenia, s ktorými vykúzlite dokonalé jedlo! Vyskúšajte známu indickú zmes kari alebo rôzne druhy masál.