Horčica hnedá celá, 100 g, Swagat
Kód: A1849Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Jedna z najostrejších horčíc
Hnedé horčičné semienka pochádzajú z rôznych oblastí Ázie, ako je India, Pakistan, Rusko či Čína. U nás sa okrem hnedej horčice stretávame aj s bielou a čiernou horčicou. Zjednodušene možno povedať, že čím svetlejšie semienka, tým jemnejšia a miernejšia chuť. Celé semienka majú len slabú vôňu a ich štipľavú arómu a výraznú chuť pocítite až pri rozdrvení a zmiešaní s vodou, čím sa aktivujú enzýmy. Aby sa uvoľnila aróma, často sa pred prípravou smažia, napríklad nasucho, v oleji alebo ghí.
Použitie hnedého horčičného semienka
- Vyrába sa z nich obľúbená kremžská horčica.
- V kombinácii so žltým semienkom slúži často ku konzervácii zeleniny (kapusta, červená repa, uhorky) a húb.
- Pridáva sa do marinád a čatní.
- Býva súčasťou zmesí korenia ako je napríklad kari alebo indická masala.
- V Indii (výnimočne aj v Európe) môžete naraziť aj na horčičný olej.
Horčica v ájurvéde
Horčica je ostrá, pálivá a hrejivá, zvyšuje tak Pittu a upokojuje Vátu a Kaphu. Osoby s prevládajúcou Pittou by ju mali užívať striedmejšie. Hnedá a čierna horčica sú v ájurvéde najobľúbenejšie práve pre svoje účinky.
Zloženie: horčica hnedá - semeno (Brassica juncea)
Skladovanie: Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení odporúčame skladovať v uzatvorenej nádobe pre zachovanie chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 508 kcal |
Tuky | 36,24 g |
Sacharidy | 28,09 g |
– z toho cukry | 12,2 g |
Bielkoviny | 26,08 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové korenie |
---|---|
Farba: | čierna |
Pôvod: | indické korenie, ájurvédske korenie, orientálne, ázijské |
Typ: | bezlepkové, bez soli, aromatické, exotické, ostré |
Hmotnosť: | 100 g |
Krajina pôvodu: | India |
Distribúcia: | DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.