Horčica čierná celá, 100 g, Swagat
Kód: A1847Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vôňa a chuť horčice
Horčičné semená pochádzajú z rôznych oblastí južnej Európy a západnej Ázie, pričom u nás sú známe tri hlavné druhy - biela (žltá), hnedá a čierna. Jednoducho povedané, čím svetlejšie semeno, tým jemnejšia a miernejšia chuť. Celé semená však vo všeobecnosti nemajú výraznú vôňu a ich štipľavá aróma a výrazná chuť sa prejaví až po rozdrvení alebo pomletí a zmiešaní s vodou, čím sa aktivujú enzýmy.
Použitie horčičného semena
- Okrem výroby horčice ako omáčky sa semená používajú najmä na konzervovanie zeleniny (kapusta, červená repa, uhorky) a húb.
- Sú vhodné do polievok, gulášov, marinád a čatní.
- Výborne sa hodia na ryby.
- Často sa pridávajú do zmesí korenia, ako sú kari alebo indické masaly.
Tip: Pri bolestiach zubov rozkúšte a pomaly žuvajte niekoľko horčičných semienok. Po chvíli semienka vypľujte.
Horčica v ájurvéde
Horčica je štipľavá, horúca a zahrievacia, takže zvyšuje Pittu a upokojuje Vátu a Kaphu, preto by ju ľudia s pittovou konštitúciou mali používať striedmo. V ájurvéde je však pre svoje účinky najobľúbenejšia tmavá horčica. Všetky však majú schopnosť pomáhať pri trávení v kombinácii s inými koreninami (koriander, zázvor).
Zloženie: horčica čierna - semeno (Brassica Nigra)
Skladovanie: Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení odporúčame skladovať v uzavretej nádobe pre zachovanie chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 508 kcal |
Tuky | 36,24 g |
Sacharidy | 28,09 g |
– z toho cukry | 12,2 g |
Bielkoviny | 26,08 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové korenie |
---|---|
Farba: | čierna |
Pôvod: | indické korenie, ájurvédske korenie, orientálne, ázijské |
Typ: | bezlepkové, bez soli, aromatické, exotické, ostré |
Hmotnosť: | 100 g |
Krajina pôvodu: | India |
Distribúcia: | DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.