Koriander celý, 100 g, Swagat
Kód: A1528Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vôňa a chuť koriandra
Pochádza z východného Stredomoria a západnej Ázie, dá sa však pestovať aj u nás. Dobre prezreté plody sú príjemne aromatické a majú charakteristickú orechovú vôňu. Má pikantnú horkosladkú chuť. Pridáva sa do ostrých jedál, kde dokáže stlmiť ich pálivosť. Používa sa v rôznych kuchyniach po celom svete, najviac však v ázijskej, juhoamerickej a mexickej kuchyni.
Pre lepšie trávenie
Koriander je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov ako sú A, B1, B2 a C. Je tiež ideálnou bylinkou pri problémoch s trávením, zjednodušuje trávenie ťažkých a mastných jedál a priaznivo ovplyvňuje nafukovanie, kŕče v žalúdku a črevách.
Koriander podporuje správnu funkciu pankreasu a kardiovaskulárneho systému, kde priaznivo ovplyvňuje výšku cholesterolu v krvi. Harmonizuje činnosť močového ústrojenstva a navyše je aj antioxidantom.
Zaujímavosť: Koriander je jednou zo zložiek obľúbenej ájurvédskej zmesi KKF na podporu trávenia - Okrem koriandra je tam tiež fenikel a kmín (rímsky kmín).
Použitie: Koriander celý je vhodný na nakladanie uhoriek, húb, cvikle, kapusty. Používa sa ako súčasť zmesí korenia na mäso (Chicken Masala, Kari korenie), do zeleninových jedál a polievok. Pridáva sa do sladkého aj slaného pečiva. Dochucuje omáčky, likéry aj vína a exotickú chuť dodá aj niekoľkým druhom sladkostí.
Zloženie: koriander siaty - celý plod (Coriandrum sativum)
Skladovanie: Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení odporúčame skladovať v uzavretej nádobe pre zachovanie chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 298 kcal |
Tuky | 17,77 g |
Sacharidy | 54,99 g |
- z toho cukry | 41,9 g |
Bielkoviny | 12,37 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové korenie |
---|---|
Druh korenia: | celé |
Pôvod: | indické korenie, ájurvédske korenie, orientálne, ázijské |
Typ: | bezlepkové, bez soli, aromatické |
Hmotnosť: | 100 g |
Krajina pôvodu: | India |
Distribúcia: | DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno, ČR |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.