Rímska rasca mletá, 100 g, Swagat
Kód: A1845Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kmín a rímska rasca
Veľa názvov, ale len jedno korenie. Rímska rasca má v porovnaní s našou bežnou rascou príjemne štipľavú a mierne horkastú chuť a korenistú orientálnu vôňu, celkovo je aromatickejšia.
Použitie rímskej rasce
- Používa sa pri príprave hustých indických, mexických a stredoázijských jedál. Často sa pridáva do strukovinových a mäsových jedál a polievok.
- Pridáva sa do salám, klobás, syrov a chlebového cesta.
- Je súčasťou indických masál, t. j. zmesí korenín, ako sú kari alebo tandoori masala.
- V indických jedlách sa krátko smaží v ghí, aby sa rozvinula jej príjemná chuť.
Rímska rasca na dobré trávenie
Rímskej rasci nemožno uprieť pozitívny vplyv na tráviaci systém, ktorý čistí, pomáha eliminovať nadúvanie a napomáha lepšej stráviteľnosti. Preto sa pridáva napríklad do strukovín a iných ťažších potravín.
Tip: Dobre sa kombinuje s koriandrom a feniklom v takzvanej "KKF zmesi" na odvar na popíjanie.
Ájurvéda a rímska rasca
Podľa ájurvédy je rasca horúca a zahrievacia, vyrovnáva všetky tri dóše, ale pri zvýšenej Pitte je potrebná opatrnosť. Ájurvéda ju považuje za najvhodnejší prostriedok proti plynatosti a podporuje tráviaci oheň agni.
Zloženie: rímska rasca (rascovec rímsky, rasca, džíra, Cuminum cyminum)
Skladovanie: Uchovávajte v chlade a suchu. Po otvorení odporúčame skladovať v uzavretej nádobe pre zachovanie chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 476 kcal |
Tuky | 25,46 g |
Sacharidy | 43,02 g |
– z toho cukry | 5,43 g |
Bielkoviny | 18,57 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové korenie |
---|---|
Druh korenia: | mleté |
Pôvod: | indické korenie, ájurvédske korenie, orientálne, ázijské |
Typ: | bez soli, aromatické, exotické |
Hmotnosť: | 100 g |
Krajina pôvodu: | India |
Distribúcia: | DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno, ČR |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.